Free WordPress Theme: Prosumer

  • 242 comments
  • 242 Comments
    Posted 21 Mar 2009 in WordPress Themes

    prosumer-theme

    Prosumer WordPress Theme, is popular wordpress theme that develop by Nurudin Jauhari. After long time with Creative Commons license, Nurudin Jauhari decided to move to GPL Licence theme. Because of that fact. Nurudin Jauhari move theme hosting to WP GPL. We hope after Prosumer hosted on WP GPL, this theme will be got more user and better support.

    [adsense]

    What’s on Prosumer

    • Right and Left Sidebar
    • Widget Ready
    • Custom Header
    • Change About text via Admin Profile
    • Threaded Comment
    • WP-Comment
    • Tested on WordPress 2.1.x, 2.2.x, 2.3.x, 2.5.x,  2.6.x and WordPress 2.7

    Download

    You can Download Prosumer on this post or from Free WordPress Themes Directory

    Demo

    Check Prosumer Demo for test drive this theme



    230 Comments

    1. Kelly

      Hi there -

      I am using the Prosumer Theme for my site. It has been working great and meeting my needs. However, recently the blog page is having formatting issues.

      Take a look here: http://careermaxgroup.com/blog/

      You will see that the widgets that are normally in the left column are pushed over to the right column. And, therefore, the right column widgets are pushed down and over to the right (still in the right column).

      When I had 10 blog posts showing per page, the older blogs would push up and over into the left column. I told WordPress to only show 4 blog posts just to get the page to look a little better.

      I can’t get to the code on the blog page because in WordPress (at least how I have it set-up), the blog page looks empty when I go to edit the page within WordPress… but when I make a new post, the post appears in the page.

      Any thoughts or ideas on how to resolve this?

      Thank you!

      Reply
    2. Heidi

      I just uploaded your theme (love it, by the way), but for some reason there is a big gray box showing up in the middle. I thought it might be IE, so I uploaded Firefox, but it is still showing up. Any ideas why? Also, I saw this question with no answer- if I already have a home page, how do I get rid of the other “Home” tab on top?

      Thanks!

      Reply
    3. Heidi

      I just changed my theme to Prosumer, but for some reason it’s not working. It shows a big gray bar through the middle, and in the main column the words run right into the right sidebar. I deleted the theme and re-installed it, but the problems are still there. BTW, I’m looking at my website through IE and Firefox, and it looks the same through both. I would appreciate some help! Thanks!

      Reply
      • WPGPL Team

        What you mean doesn”t work? which area that not work?

        Reply
    4. Ward W

      My site is not loading correctly on IE, but is fine on Firefox and Safari. The menus on the left and on the right aren’t loading. I hadn’t updated the blog in about a month and just now notice the problem so I am not sure when it started. Still only seeing one error and I had been having that error since the beginning, but it never affected the way the page loaded.

      Reply
      • agallia

        FYI… Prosumer 1.7 working fine, including left/right sidebars and widgets, on latest Firefox 3.5.3, Safari 4.0.3 , and IE 8.0.6xxx. No problems here.

        Reply
    5. Mark

      Love the Prosumer theme however I’m a newb and having some issues that could be of my own doing as I don’t see these problems on the other sites linked to this forum. I want my Home page to be static but it’s working like a blog and places posts there as I create them. Also how do you move all the navigation on the left to the right and insert static elements in left column. Would appreciate any feedback – thank you

      Reply
    6. Ward W

      Well I wish it was working for me agallia. My site is still not displaying correctly on IE. No left sidebar. No Right sidebar. And only showing one blog post…

      Any ideas on what’s going on? Haven’t changed any settings, etc.

      Reply
      • agallia

        How does my site display in IE?

        Reply
    7. Ward W

      Looks good… much like mine used to, ha.

      Ok, just made a new post… thought it might help get things back to normal. Looked good when I first visited the page after posting, but after reloading… it was back to missing the left and right sidebars.

      this is the error I see..

      Webpage error details

      User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)
      Timestamp: Mon, 19 Oct 2009 17:10:12 UTC

      Message: ‘document.getElementById(…)’ is null or not an object
      Line: 4
      Char: 2
      Code: 0
      URI: http://theokieangler.com/wp-content/themes/prosumer/src/menu.js

      Do the sidebars on my site show up when you view it agallia?

      Reply
    8. Ward W

      Also, when i do “preview post”… the post site shows up with the sidebars just fine… but once it is posted the sidebars disappear

      Reply
    9. Ward W

      sorry for so many posts… I noticed that the same error message appears on your site too al. But your sidebars still show up, so I don’t think that is the issue??

      Reply
    10. Ward W

      And… the only page with the issue is the home page. All other pages show sidebars.

      Reply
      • agallia

        Your site is missing both sidebars on IE8, while mine does display both okay. I am still using Prosumer V1.7 while you have 1.9 but don’t know if that makes a difference. Are you using IE8? The error page alert is same on both sites as mine says:
        ==========================
        Webpage error details

        User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)
        Timestamp: Mon, 19 Oct 2009 18:46:03 UTC

        Message: ‘document.getElementById(…)’ is null or not an object
        Line: 4
        Char: 2
        Code: 0
        URI: http://agallia.com/blog/wp-content/themes/Prosumer/src/menu.js
        ===================================

        I remember a similar problem on another photo site I use. Same error alert…apparently related to IE and Java but didn’t cause a display problem, only an annoyance. Wish I could help more. Sort of afraid to upgrade to 1.9 now. :-)

        Reply
    11. Jacques

      Hi,
      This is a very nice theme but I’m having a problem with the Post section. I can’t upload images I get an error that it can’t write to the server. I did not have this problem with the previous installed theme. I’m using the latest version of Word Press.
      Thank you.

      Reply
    12. Jeffrey

      We have been attempting to use this template (Prosumer 1.9.1) after having upgraded to WP 2.8. The switchover comes up fine, but none of the column links will work properly. After “clicking on” a headline, it goez to a blank page.

      This template is far better suited for my use, but we can’t get it to function.

      If it is any help, we have also had difficulty with ohter templates, which we have attempted to use – other than those, which we selected in early 2009. WHAT ARE WE DOING WRONG???

      If possible, please reply via email.

      Thanks,

      JB

      Reply
    13. dean

      Wtf? I don’t get it? every single issue has been addressed on this forum, except for one topic of discussion that has been asked repeatedly by numerous persons and keeps getting glossed over. How do you change the top header, so it show as a custom image?

      Reply
      • WPGPL Team

        Please Take it easy brother
        We are only small team, and we can’t handle all problem in one time.

        What’s you current problem?

        About Change the image header you can do it on Custom Header control panel. You can upload your own image. That’s standard featured on most theme with Custom header section.

        Anything else? Thanks for be patience…

        Reply
    14. harish

      how can I decrease the size of header. I want to give space to my own banner also. Please help

      Reply
    15. Henk

      Help me please?
      Such a good theme dos not deserve that yello sign in the left bottom corner!

      How can i solve the problem?

      Faultdetails webpage

      Subject: ‘document.getElementById(…)’ is empty or no object
      Line: 4
      Teken: 2
      Code: 0
      URI: http://henkteunissen.nl/wordpress/wp-content/themes/prosumer/src/menu.js

      Reply
    16. eko

      aq wong indonesia khususe wong jowo boys ayo gabng.
      reigwan,mukip wes pokek~e khusus ank rons ayo gbng boys,
      tk tngg almt boys n cwk**e rnas pisan ok

      Reply
    17. Tim

      how to you add a custom favicon to the template …….. uploaded a favicon into hosting root directory but isn’t working ……. is their coding in the template putting in a different favicon?

      Reply
      • WPGPL Team

        Replace favicon.ico files on Themes folder with your new favicon

        Reply
    18. Carol

      I like the theme a lot but how can I change the About image?
      Thanks!

      Reply
    19. Pagera

      hello and hope you fine
      thank you for this them im using it for an arabic blog
      so is there any idea how to make it RTL?
      or is there any RTL version for this amazing them
      thank for help

      Reply
    20. Am

      Thanks for this beautiful theme. It works fine. Thanks a lot man, i really like it!

      Reply


    Add Your Comment

    Enter your comment*:

    * Required fields